dilluns, 28 de febrer del 2011

DILLUNS DE CARNAVAL, UNA FERIDA PER ESPANTAR

Avui dilluns de carnaval tots hem vingut amb una ferida, però de mentida, no us espanteu. Ha estat un matí diferent en el que hem gaudit mostrant i veient les ferides que tots i totes portàvem.
I demà més... No us oblideu un barret, un mocador... qualsevol cosa divertida per tapar una mica el cap... ja veureu què divertit!!!

divendres, 25 de febrer del 2011

JA HA ARRIBAT EL SENYOR CARNESTOLTES!!!!!

Fidel com cada any avui divendres ha arribat el Senyor Carnestoltes a l'escola, i aquest any ple de sorpreses, ja que dintre d'una gran bossa portava moltes coses per ajudar-lo a cantar i fer el plegó de festes. Com no podia ser d'una altre manera al final hem acabat ballant tots i totes.
Per aquesta setmana ens ha deixat unes consignes molt clares, per començar el dilluns hem de venir a l'escola amb una ferida, però de mentida eh!! I com cada any el proper divendres farem la gran rua de carnaval. Sortirem pels carrers de Cornellà a mostrar les nostres disfresses, i este tots i totes convidats i convidades, no hi falteu!

dilluns, 7 de febrer del 2011

ELS ELMERS PLANTEN TULIPES

La Mariona ens va portar al començament de curs uns bulbs de tulipes del seu viatge a Amsterdam a l’estiu. Les vam guardar en espera que arribés l’hivern per poder plantar-les. Aquest dimarts passat, en Toni, el pare de la Mariona, ens va ajudar a fer aquesta plantada. Vam parlar a la classe del que necessitàvem i de com ho faríem.

Després vam imaginar com serien aquestes floretes, quina forma, quin color, quina grandària . Cadascú/na les va dibuixar com les havia pensat.

En un altre moment vam parlar de com podríem saber com eren de veritat. Entre tots vam trobar la solució a Internet! Comparant les tulipes que vèiem a les imatges amb les que nosaltres havíem dibuixat ens vam adonar que no totes s’ assemblàvem, però ara ja sabíem com les havíem de dibuixar: de qualsevol color, amb forma de copa, amb una tija molt llarga i prima, amb dues fulles llargues al costat, estretes i punxegudes. La veritat és que després tots estàvem molt contents i contentes de com ens havíem quedat els dibuixos.

Ara ens queda esperar que els nostres testos ens donin unes flors tan boniques com les que vam dibuixar.

Aquestes imatges us donaran una pinzellada de tot el que us acabem d’explicar.






divendres, 4 de febrer del 2011

FESTA DE LA PAU

Aquesta tarda hem celebrat la Festa de la Pau. Tots els nens i nenes de l'escola hem sortit al pati per cantar i ballar la cançó que hem après aquest any. Ha estat una estona molt maca que sempre ens agrada gaudir tots junts. Feu una ullada a les fotos i al video, esperem que us agradi.




Aquí teniu el vídeo:


Els Martinets treballen La Pau

La classe de Primer han participat en un taller sobre la Pau. En aquesta activitat havíen de completar un trencaclosques gegant de forma cooperativa. Es tractava de potenciar el treball de grup, la col·laboració, el companyerisme,les bones maneres, etc.

Els bombers fan el seu extintor

Avui la classe dels bombers han après a fer un extintor d'emergència.
Primer hem buscat una ampolla petita on hem ficat bicarbonat. Més tard hem omplert un globus amb vinagre i ho hem juntat tot. L'aire que ha quedat dintre del globus s'ha convertit en Dioxi de Carboni i amb aquest nou element hem apagat les espelmes que feien de foc.
A més a més hem de dir que aquest experiment l'hem fet en català i en anglès, per si ens trobem en una emergència a l'estranger!