dimecres, 30 d’abril del 2014

1r RECITAL DE POESIA SANT JORDI 2014

Aquest curs hem estrenat una activitat nova i que esperem duri molts anys. Es tracta del Recital de Poesia Sant Jordi que aquest any ha estat la primera edició i on ha participat l'alumnat de 3r i 4rt de primària. Aquí us deixem unes fotos i un vídeo d'aquest acte.

dimarts, 29 d’abril del 2014

2n TRIMESTRE- 3r

Els alumnes de 3r han treballat molt durant el segon trimestre, aquí teniu unes fotos de les activitats que han fet.

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

El passat divendres dia 25 d'Abril ens van visitar els nens i nenes de l'Escola Bressol Municipal Arc de Sant Martí i vam compartir, juntament amb la classe de les Tortugues i la classe dels Cavalls una estona a la biblioteca on pares i mares del Martinet ens van representar la Llegenda de Sant Jordi. Després, vam esmorzar tots junts i vam gaudir d'una estona de joc al pati.


dilluns, 28 d’abril del 2014

L'HORT DEL MARTINET JA ESTÀ EN FUNCIONAMENT

Avui, els astronautes i els mecànics hem anat a l'hort i hem començat a plantar. El Francisco ens ha ajudat i ens ha ensenyat com fer servir el plantador. Esperem que aviat poguem recollir: espinacs, esbergínies, tomàquets i enciams. Estem contents perquè per fí la nostra escola ja té un hort!


divendres, 11 d’abril del 2014

BONES VACANCES VELLA QUARESMA!!!

La vella Quaresma ja pot caminar, ja li queden només dues cames... i avui, per acomiadar-se, ens ha deixat la darrera nota amb una última sorpresa... Ens ha fet anar al menjador de l'escola i ens ha portat plomes per guarnir la mona de pasqua. Moltes gràcies i bones vacances vella Quaresma! Fins l'any vinent!!
 
 

FEM UNA MONA DE PASQUA!

Amb cor de pa de pessic
de gust suau com caramel
quan li clavo queixalada
sembla que mastegui el cel.

Coronada amb un gran ou,
amb pollets i una gallina
vestida de xocolata
és llaminadura fina.

Visca la mona de Pasqua!
Aquest pastís tan preuat,
que agrada a grans i petits
i en un no res és menjat.

Lola Casas















EL SEGON TRIMESTRE A P3

Els cavalls han trotat molt aquest segon trimestre, i les tortugues, al seu ritme, també han anat fent camí. Aquí teniu un recull de les petites aventures viscudes a P3... esperem que en gaudiu!



 

EL MONSTRE DE COLORS

Un monstre és el protagonista d'aquest conte, un monstre molt especial que no fa por! El monstre protagonista del conte té un problema i és que no sap que li passa! No sap si està content, trist, enfadat, nerviós, calmat, si té por... s'ha fet un embolic amb les seves emocions i ara li toca desfer aquest embolic ja que totes les emocions barrejades no funcionen massa bé! I us preguntareu com ho fa, oi? Doncs el monstre resoldrà els seus problemes gràcies a una amiga que l'ajudarà a classificar les seves emocions en pots i encara més identificarà cada emoció amb un color!!! Així tenim el groc del Sol per l'alegria,  el blau del mar per la tristesa,  el vermell del foc per la ràbia, el verd de les fulles dels arbres per la calma, el negre per la por i el rosa per l'amor!!!
Aquest és el treball que han fet els nens i nenes de P3 aquest trimestre: endreçar emocions! Aquí en teniu una petita mostra...

 

CELEBREM EL DIA DE LA MONA

Com ja és tradicional, avui tot l'alumnat ha ajudat a decorar les "mones" de les classes. La veritat és que han quedat molt boniques, tot i que han durat molt poc, ja que aquesta tarda han desaparegut molt i molt ràpid, per què serà??

PRESENTACIÓ PROJECTES DE 3r

Aquesta setmana les classes de 3r han presentat els seus projectes a les famílies. Tots dos cursos han preparat projectes sobre el tema del Còmic: 3rA han fet el projecte a partir del còmic dels 4 fantàstics, i 3rB de Tintín. Aquí podeu veure els vídeos de les representacions.

dijous, 10 d’abril del 2014

P5 A L'AQUÀRIUM DE BARCELONA

Els nens i nenes de P5 hem estat a l'Aquarium i  vam conèixer a la sardina Tina que ens va presentar a tots els seus amics. En té tants!!!!Els pingüins, les piranyes, els llenguados, els cavallets de mar i els taurons. Vam aprendres moltes coses i ens ho vam passar d'allò més bé. Segur que tornarem!!!!!

dimarts, 8 d’abril del 2014

NOMÉS 2 CAMES!!!

Divendres li vam tallar una cama més a la Vella Quaresma.... ara ja pot caminar!!!! Per recompensar-nos, ens va enviar a la biblioteca, a visitar la Lina, i prop de la seva casa vam trobar uns paquets amb globos... 
La setmana vinent ja no caldrà que li tallem més cames... però l'anirem a veure igualment per desitjar-li bones vacances!!! 




P5 VISITA A L'HORT DE L'ESCOLA

L'altre dia vam rebre una gran sorpresa!!!, la Lina ens va enviar una carta on ens parlava del seu cosí en Wallace que viu al camp i li havia regalat una capsa d'eines per treballar l'hort. Pobra Lina, ella no sabia què fer.... a la biblioteca no pot plantar res, només hi ha llibres! Ens va demanar ajuda...
De seguida vam saber què fer i vam decidir anar a veure l'hort de la nostra escola i començar a fer feina.  Ens va agradar mooolt!!!. Haurem d'esperar a que passin les vacances i llavors ens convertirem en uns fantàstics agricultors, ja us anirem explicant com va tot!!


VELLA QUARESMA

Vella Quaresma, vella Quaresma, ai que no pots caminar...
Tens moltes cames, i t'entrebanques... entre tots t'hem d'ajudar!

De les 5 cames que li quedaven, divendres n'hi vam tallar una altra! Ara ja només n'hi queden 4... i per celebrar-ho ens va portar una cosa que pot ser de molts colors... pot tenir diferents formes... i ens pot servir per decorar... sabeu què és? Gomets!!! 


dilluns, 7 d’abril del 2014

EL BOSC DELS SONS

En Pau i la Nora són germans i viuen en una masia al costat del bosc. La Nora ha dibuixat un conte gegant molt especial; ESTA PLE DE SONS I CANÇONS!

Amb aquest conte els  protagonistes han explicat als nens i nenes de P3 el recorregut que fan per anar a l'escola. La masia amb els animalets que els desperten cada dia, el bosc on el cargol i l'esquirol s'han despistat, un riu ple de simpàtiques granotes cridaneres, una perillosa carretera amb camions que vénen i van i per últim l'escola on les campanes els avisen de l'hora de entrar i sortir.

Però en Pau i la Nora tenen un bon amic que sempre cuida d'ells; en RUPIIIIIT! Un divertit ocellet amb el qual les TORTUGUES i els CAVALLS han après boniques cançons.