dilluns, 31 de març del 2014

VELLA QUARESMA

A la Vella Quaresma ja només li queden 3 potes! Ja queda menys perquè pugui caminar... i com estava tant contenta, perquè ara ja no s'entrebanca tant sovint, ens va portar una cosa molt útil... serveix per enganxar els dibuixos i les feinetes a la paret, ja sigui de casa o de l'escola.... Què sabeu  què és??? Pregunteu als nens i nenes de P3, P4 i P5. 


dijous, 20 de març del 2014

CONTE DEL REI CARNESTOLTES I LA VELLA QUARESMA

At Martinet School we have prepared for our Comenius friends a version of a popular story: El Conte del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma (The Story of King Carnival and Old Lent). Here you can see two examples of our Primary 3 classes.

dimarts, 18 de març del 2014

Els animals han perdut la seva cua...

Els animals de la selva han perdut la seva cua i els nens i nenes de P5 els han ajudat a trobar-la... El lleó va probar la cua de mico, però no li va agradar perquè tot el dia es pujava pels arbres! Així que va anar probant fins que va trobar la seva.
Enmarcat en el PLOC (Projecte de Lectura de l'Orfeó de Cornellà, els infants de les classes dels Astronautes i dels Mecànics van ajudar als animals i van gaudir d'una estona de contes molt agradable. En finalitzar l'activitat, els van deixar una maleta perquè puguin gaudir de moltes històries més amb els seus companys/es de classe. Bona lectura!


dissabte, 15 de març del 2014

Sabeu perquè els elefants tenen trompa?

Doncs els nens i nenes de P3 ja ho saben! 
Enmarcat en el PLOC (Projecte de Lectura de l'Orfeó de Cornellà), els infants de les classes de les Tortugues i dels Cavalls van poder descobrir aquest misteri i molts altres. En finalitzar l'activitat, els van deixar una maleta perquè puguin gaudir de moltes històries més amb els seus companys de classe. Bona lectura!


VELLA QUARESMA

Vella Quaresma, vella Quaresma, ai que no pots caminar...
Tens moltes cames, i t'entrebanques... entre tots t'hem d'ajudar!

De les sis cames que li quedaven, divendres n'hi vam tallar una altra! Ara ja només n'hi queden 5... i com a recompensa, ens va portar un tros de plastilina... i sabeu on la vam trobar? A un lloc on anem a ballar... la sala de música i dansa!



dimecres, 12 de març del 2014

ENGLISH THEATRE AT THE SCHOOL

Yesterday students from P4 to Primary 4 enjoyed different plays at the school. We all had a great time. Here you have some images.
 P3 i P4
1r i 2n
 3r i 4rt

CONTE COMENIUS: "LAS AVENTURAS DE COMENIUS, EL DRAGÓN ESCOCÉS"

Ja tenim actualitzat el conte "Las Aventuras de Comenius, el dragón Escocés", que fem de manera conjunta amb les altres escoles que participen al projecte. Ara ja podeu veure els tres primers capítuls fets per Escòcia, Xipre i, el tercer, pel nostre alumnat de 2n, 3r i 4rt a l'àrea de castellà. Us deixem còpia de la versió en castellà i en anglès.

dilluns, 10 de març del 2014

COMENIUS PICTURE COMPETITION

Mireu quantes il·lustracions han fet l'alumnat de 2n 3r i 4rt... quina passada de dibuixos. Ara serà molt difícil decidir quins seran publicats al llibre col·laboratiu que estem realitzant amb les altres escoles del Projecte Comenius. En uns dies ja podreu veure el llibre actualitzat aquí al bloc, i també a la web oficial del projecte: mylefacu.eu

diumenge, 9 de març del 2014

CARNESTOLTES 2014

Com cada curs tota l'escola ha gaudit d'uns dies molt divertits, des de l'arribada del Rei Carnestoltes fins els Dimecres de Cendres. Aquí teniu algunes imatges d'aquests moments.

divendres, 7 de març del 2014

P4 C. Princeses i Cavallers

En realitzar el projecte del nom de la classe Princeses i Cavallers vam pensar escenificar el conte de La Bella Dorment i aquest és el resultat. 

Esperem que gaudiu tant com nosaltres.
 
Nens i nenes de P4C


VELLA QUARESMA

La vella quaresma a l'escola ha arribat, 
I al Carnestoltes ha acomiadat!

La vella Quaresma té set cames i no pot caminar, perquè s'entrebanca... per això els nens i nenes d'Educació Infantil l'ajudaran, cada setmana, tallant-li una cama fins que pugui caminar. Per cada cama que li tallin, els donarà les gràcies portant-los un regalet.... i sabeu què els ha portat aquesta setmana? Un guix perquè puguin dibuixar i escriure al terra.


Hi havia una vegada...

Aquesta setmana, enmarcat en el  PLOC (Projecte de Lectura de l'Orfeó de Cornellà), ens van venir a explicar contes a les classes de P4. Vam poder participar en una aventura, mentre buscàvem un os, atravessant un bosc, un riu, una muntanya, una tempesta.... i també vam saber com es feia la sopa de pedra... sí, sí.... una exquisita sopa de PEDRA! Abans de marxar, ens van deixar una maleta plena de contes perquè poder llegir contes a la classe amb els nostres companys.


BIBLIOTECA I MUSEU D'HISTÒRIA

Els nens i les nenes de P5 vam fer una visita a la Biblioteca de Sant Ildefons per poder llegir molts contes i entendre el funcionament d'una biblioteca. Ens ho vam passar molt bé!

Els astronautes i els mecànics també vam anar al Museu d'Història de Catalunya per entendre una mica la nostra història. Ens va acompanyar la Polzina que té uns 5000 anys i coneix molt bé als homo sapiens, els grecs, els romans i les princeses de l'Edat Mitjana. Mireu com escoltàvem atents!


dijous, 6 de març del 2014

VISITA AL MNAC

Hi havia una vegada una fada que es deia Goteta d'aigua, que de dia dormia al MNAC, i de nit, amb la seva bareta màgica, netejava l'aigua dels rius, els llacs, el mar... Així començava la nostra visita al Museu Nacional d'Art de Catalunya, on vam conèixer la Goteta d'aigua, i la vam ajudar, a través de les diferents obres d'art, a buscar la seva bareta màgica. Per acabar, ens vam convertir en fades, follets i nans i vam aprendre la seva dansa... però....shhhhhhh.... és un secret!!!